Oppassen op een hond uit je eigen buurt

Maak je profiel compleet

Als je zelf geen hond hebt maar graag op een hond zou willen oppassen of mee wilt wandelen. Schrijf je dan in als hondenoppas. Bij het inschrijven vragen we je om een aantal persoonlijke gegevens, zoals voornaam, achternaam, email en telefoonnummer. Je achternaam, email en telefoonnummer blijven altijd prive en zijn voor niemand zichtbaar. Vul daarna je profiel verder in en voeg leuke foto’s toe.

Dog with MijnBuurhond badge

Zichtbaarheid van je profiel

Je postcode en huisnummer worden gevraagd om je locatie te bepalen. Je adresgegevens worden alleen gedeeld als er een match met een hondenoppas die jij hebt goedgekeurd. In alle andere gevallen laten we alleen de afstand in km tot jouw locatie zien.

Vul je profiel daarna verder in. Voeg ook een profielfoto toe om ervoor te zorgen dat je in de zoekresultaten zichtbaar bent en nog wat foto’s van je huis en/of tuin zodat de huiseigenaar een beter beeld krijg waar de hond zal verblijven. Je kan op elk moment aangeven dat je tijdelijk je profiel wilt verbergen, klik dan op ‘profiel verbergen‘.

Buurhonden zoeken

Je kan via de zoekfunctie leuke buurhonden in je eigen buurt zoeken en de eigenaren benaderen via de chat functie.

Boekingen bekijken

Hondeneigenaren kunnen eenmalige of wekelijkse boeking plaatsen als ze een oppas zoeken voor hun hond. Een eenmalige boeking is oppassen voor één dag of middag/avond. Een wekelijkse boeking is een boeking waarbij de eigenaar iemand zoekt die elke week op dezelfde dag(en) oppast.

Je kan alle boekingen bij jou in de buurt bekijken. Het systeem zoekt ook automatisch oppassers die een goede match zouden zijn en nodigd deze uit – wordt jij uitgekozen dan krijg je hier automatisch een melding van. Het systeem doet dit aan de hand de afstand, activieit op het platform, je profiel en beschikbaarheid.

Als je beschikbaar bent en graag op de buurhond zou willen oppassen kan je een reactie schrijven en deze wordt dan doorgestuurd naar de hondeneigenaar. De hondeneigenaar kiest dan een oppas uit en alle oppassers krijgen vervolgens bericht of zij wel of niet gekozen zijn. Als je uitgekozen bent zal de eigenaar contact opnemen via de chat om meer informatie te delen.

Jullie krijgen beide een herinnering de dag voor de boeking. Alle boekingen zijn ook zichtbaar op de startpagina als je ingelogd bent.

Na de boeking of na de eerste week bij een wekelijkse oppas vragen we je om een review achter laten zodat andere hondenoppassers ook weten hoe de buurhond was en wij ons platform nog beter kunnen maken.