Skip to main content
hondenoppas

Je hond een dagje uit logeren?

By januari 6, 2022No Comments

Ga jij een paar dagen weg of of op vakantie en past een oppas van MijnBuurhond op jouw hond? Dat kan best spannend zijn zeker voor de eerste keer.
In deze blog geven je wat tips over hoe dat het beste aan te pakken.

Samen langs met de hond

Ga een of meerdere keren op visite met je hond voordat je deze gaat logeren. Dan raakt de hond alvast gewend aan het nieuwe baasje en de omgeving. Je kan ook samen alvast een wandeling maken in de buurt zodat het baasje weet waar de hond gaat lopen en de hond wel of niet los mag lopen.

Deel de dagindeling van de hond

Hoeveel keer per dag laat je hem uit? Hoevaak krijg de hond eten en hoeveel? Mag hij loslopen in het park of altijd aangelijnd? Slaapt de hond in z’n mand of in een bench? Mag de hond op de bank zitten? Deel dit allemaal met je oppas zodat de oppas hier rekening mee kan houden. Vaak wordt de buurhond door de oppas wel meer verwend. Het gaat dus om een idee te krijgen en dat de oppas geen pannenkoeken gaat serveren.

Uitlaten

Hou er rekening mee dat bij een nieuw baasje de hond anders reageren dan bij zijn of haar eigen baas. Ook zal de hond op een nieuwe plek zijn wandelingen maken en ook nieuwe honden ontmoeten die de hond nog niet kent. Sommige honden gedragen zich beter als ze kunnen loslopen met andere honden, dit vereist wat inzicht en alertheid van de oppas.

Deel je gegevens

Deel af- en toe wat leuke foto’s van de hond zodat het baasje weet dat zijn of haard in goede handen is. Deel ook voordat de hond komt logeren de gegevens van de dierenarts en telefoonnummers uit voor het geval zich er een noodgeval voordoet.